Comunicate recente

Donații pentru Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

Miercurea Ciuc, 24 aprilie 2020: HEINEKEN România se alătură eforturilor de a combate efectele pandemiei COVID-19 cu un program de susținere a comunităților prin dotarea spitalelor și a personalului medical cu aparatura și echipamentele necesare în această perioadă. Din fondul programului „Împreună, mai puternici. Sprijin pentru comunități”, compania a donat Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc 10 paturi pentru terapie intensivă și 6 aparate de monitorizare a semnelor vitale, destinate secției de boli infecțioase, precum și echipamente de protecție pentru personalul medical. Valoarea totală a donației oferite unității medicale este de 250.000 lei.

În momentele grele, primele noastre gânduri se îndreaptă spre comunitatea locală, de care activitatea noastră și oamenii care lucrează în fabrica HEINEKEN sunt strâns legate. Sistemul medical are nevoie de tot sprijinul pe care-l putem oferi în perioada aceasta, pentru ca noi toți să putem reveni la normalitate cât mai curând. În același timp, ne îndeplinim rolul în tot ceea ce înseamnă prevenirea răspândirii acestui virus, prin măsurile de protecție pe care le-am luat în fabrica noastră.” – Răzvan Tănase – Director al fabricii HEINEKEN din Miercurea Ciuc.

Donația companiei HEINEKEN România este unul dintre cele mai mari ajutoare primite în cadrul pregătirii Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc pentru a face față pandemiei de coronavirus. Monitoarele de funcții vitale primite au fost puse în funcțiune în saloanele secției de boli infecțioase, secție dedicată acum îngrijirii pacienților cu COVID-19, paturile ATI urmează să fie instalate tot acolo, iar măștile chirurgicale și soluțiile de dezinfecție au ajuns în magazia spitalului, de unde sunt distribuite, conform nevoilor, pe secții. Mulțumim companiei pentru donație și doresc să transmit și recunoștința colegilor din secția de boli infecțioase.” – Dr. Konrád Judit – Managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Fondul total al programului inițiat de HEINEKEN România are o valoare de 1.500.000 lei. Compania susține cu donații specifice, bazate pe cele mai presante nevoi din acest moment, 5 spitale din București și din cele 4 comunități în care are fabrici, dar și intervenția Crucii Roșii Române în sprijinul sistemului medical, în contextul COVID-19, alocând câte 250.000 lei fiecăruia dintre beneficiari. Totodată, compania îi încurajează pe membrii echipei să doneze către Crucea Roșie, prin dublarea sumelor donate, individual, de aceștia.

În România, HEINEKEN are o echipă de peste 1.100 de oameni, 4 fabrici, în Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc și Târgu Mureș și un sediu central în București. Compania produce și vinde peste 20 dintre cele mai apreciate mărci de bere și cidru în țara noastră, între care: Heineken®, Ciuc®, Neumarkt®, Silva®, Bucegi®, Golden Brau®, respectiv Strongbow®, Cidru Mândru®, Old Mout®.