Comunicate recente

Birra Moretti

Descoperă savoarea autentică a Italiei alături de Birra Moretti, berea premium a italienilor care trăiesc viața cu pasiune.

Un gust echilibrat și savuros care se potrivește de minune cu preparate simple dar apetisante, precum risotto, paste și pizza proaspăt scoasă din cuptor.

Însă o bere savuroasă și o mâncare gustoasă ajung să fie o masă cu adevărat reușită doar atunci când este savurată într-o companie plăcută și atmosferă caldă, alături de toți cei dragi.

Fondată de mai bine de un secol

POVESTE AUTENTIC ITALIANĂ

Fabrica de „Bere și gheață” a lui Luigi Moretti a fost fondată acum mai mult de un secol, în Udine, în regiunea Friuli. La acel moment, Udine era un oraș mic, liniștit, înconjurat de ziduri de piatră ce fuseseră construite de comunitate încă din anul 1350. În spatele zidurilor vechi, locuitorii din Udine munceau din greu de generații întregi, în comerț și meșteșugit. Era un moment important în perioada unificării Italiei.

Regiunea

Întreaga regiune era anexată încă Imperiului Austro-Ungar și revoltele naționaliste erau frecvente în oraș. Nu e o coincidență că o garnizoană austriacă era staționată în castelul din Udine și că tunurile erau plasate în piața principală.  

Berăria

În mijlocul acestui context de instabilitate, Luigi Moretti, care avea atunci 37 de ani, hotărăște să își construiască berăria, privind cu încredere și convingere către viitor – în același an cu faimoasele bătălii de la San Martino și Solferino.  

Familia

Născut într-o familie de negustori bogați, Luigi Moretti era încă de pe atunci familiarizat cu comerțul, de la cereale, la vin, spirtoase, alimente și, bineînțeles, bere, pe care familia lui o cumpăra din apropiata Austrie. La momentul în care mica lui fabrică a fost inaugurată, fondatorul ei nu își imagina cum va crește în viitor.  

Prima sticlă de Birra Moretti®

Prima sticlă de Birra Moretti® a fost vândută în vara lui 1860. Chiar dacă arăta puțin diferit față de sticlele de astăzi, calitatea produsului a rămas, cu siguranță, aceeași.

Din 1900

Începută în FRIULI, distribuită național

Echipamentul folosit atunci era extrem de avansat pentru vremea aceea, la fel cum și astăzi, procesul de fabricație este realizat cu ultimele modele de echipamente. Începând cu anii 1990, Birra Moretti a trecut de la a fi o bere locală, în regiunea Friuli, la o bere distribuită național, care crește constant și cucerește noi fani și admiratori.

O zi în 1942

Într-o zi, în 1942, nepotul lui Luigi Moretti vede un om atrăgător, stând la o masă în Trattoria Boschetti, din Udine. Acest om avea ceva unic. Cumva, era întruchiparea tuturor valorilor care reprezentau berea Birra Moretti: autenticitate, tradiție, originalitate.

De la o poză, la eticheta berii

Până la urmă, dl. Moretti l-a abordat și l-a rugat să îl lase să îi facă o poză. Atunci când l-a întrebat ce și-ar dori în schimbul pozei, singurul lucru pe care l-a cerut a fost încă o bere Birra Moretti. Începând cu acea zi, imaginea acelui bărbat este pe fiecare etichetă Birra Moretti, amintindu-ne de unde venim și pentru cine facem berea aceasta.

Băutorul cu mustață

Atunci când posterele au fost trimise către magazinele care vindeau Birra Moretti, mulți oameni au simțit că se recunosc în imaginea băutorului cu mustață, dovada că dl. Moretti a ales cu succes un personaj „real” și autentic.
De-a lungul anilor, rolul bărbatului cu mustață a fost jucat de diverși actori și chiar de un artist celebru, Bruno Bozzetto, care a produs o serie de reclame ilustrate în anii ‘70, cu Bărbatul de pe Etichetă ca personaj principal, însoțit de faimoasa halbă Birra Moretti.

După 150 de ani de existență, BIRRA MORETTI® a trecut peste hotare

Astăzi, Birra Moretti este exportată în peste 40 de țări din întreaga lume, inclusiv Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada și Japonia și a câștigat importante premii internaționale. În 2006, Birra Moretti a fost singura marcă italiană care a primit atât medalii de aur, cât și de argint, la World Beer Cup, cea mai importantă competiție internațională din industrie.

Birra Moretti® Zero

Birra Moretti® Zero 

 

Birra Moretti® Zero oferă alternativa fără alcool a gustului autentic Birra Moretti® și îmbină pasiunea italiană cu ingrediente de cea mai bună calitate, oferind o bere perfect echilibrată cu note proaspete și citrice, astfel încât să ne putem bucura de plăcerile simple ale vieții alături de prieteni și familie în orice moment: bere savuroasă, mâncare gustoasă și companie plăcută.

Valori nutriționale

Birra Moretti

Alcool %vol: 4.6%Ingrediente: apă, malț din orz, mălai, hamei
Valoare energetică (kJ/100ml)Valoare energetică (kcal/100ml)Grăsimi (g/100ml)Din care acizi grași saturați (g/100ml)Glucide (g/100ml)din care zaharuri (g/100ml)Fibre (g/100ml)Proteine (g/100ml)Sare (g/100ml)
15737<0.1<0.052.8<0.10<0.3< 0.01

Birra Moretti Zero

Alcool %vol: 0.0%Ingrediente: apă, malț din orz, hamei, extract de hamei, aromă naturală
Valoare energetică (kJ/100ml)Valoare energetică (kcal/100ml)Grăsimi (g/100ml)Din care acizi grași saturați (g/100ml)Glucide (g/100ml)din care zaharuri (g/100ml)Fibre (g/100ml)Proteine (g/100ml)Sare (g/100ml)
8420004.41.200.5< 0.01