Comunicate recente

Compania HEINEKEN a lansat noile ambiții, pentru 2030, din strategia globală de sustenabilitate

HEINEKEN ridică standardele de sustenabilitate cu noi angajamente globale de mediu, sustenabilitate socială și consum responsabil, pentru o lume cu zero emisii nete, mai corectă și mai sănătoasă

• Neutralitatea emisiilor de carbon în producție, până în 2030, și pe întregul lanț valoric, până în 2040

• Zero deșeuri ajunse în depozitele de gunoi, la nivel global, până în 2025

• Impact pozitiv asupra resursei de apă în toate zonele cu deficit de apă, până în 2030

• 30% femei lideri în echipele de senior management, până în 2025, 40% până în 2030, ca un pas către atingerea echilibrului de gen

• Implementarea integrală a programului de remunerare egală și salariu echitabil, până în 2023

• O inițiativă de impact social în absolut toate țările în care HEINEKEN operează, în fiecare an

• Două opțiuni de băuturi cu zero alcool, în majoritatea țărilor, până în 2023

• Promovarea parteneriatelor pentru a reduce consumul riscant de alcool, în toate țările

• Atingerea unui număr de un miliard de consumatori cu mesaje de consum responsabil; 10% din bugetul de media al mărcii Heineken® va fi dedicat consumului responsabil

București, 12 mai 2021 – Compania HEINEKEN a anunțat lansarea programului său global, 2030 Brew a Better World – un nou set de angajamente ambițioase, ce au ca scop un impact pozitiv asupra mediului, sustenabilității sociale și consumului responsabil de alcool.

Ca o parte importantă a strategiei de creștere echilibrată a companiei, EverGreen, ambițiile din 2030 sunt construite având la bază progresele realizate de la lansarea globală inițială, în 2009, a programului Brew a Better World.

„De peste 150 de ani, punem pasiune în acțiunile noastre pentru un impact pozitiv asupra lumii din jurul nostru. Știm că putem prospera doar dacă oamenii noștri, planeta și comunitățile din jurul nostru prosperă”, a declarat Dolf van den Brink, CEO și Președinte al Comitetului Executiv al HEINEKEN. „Ne aflăm într-un deceniu cu provocări tot mai complexe. Viziunea noastră Brew a Better World pentru 2030 ridică standardele și ne permite să facem progrese mai rapide către o lume cu zero emisii nete, mai echitabilă și mai sănătoasă. Noile angajamente își au originea în strategia noastră de creștere echilibrată, EverGreen, și plasează sustenabilitatea și responsabilitatea pe primul plan, în capitolul pe care îl adăugăm poveștii noastre. Vreau să mulțumesc angajaților noștri entuziaști și dedicați pentru pasiunea lor continuă pentru acest subiect. Împreună, ne vom aduce contribuția pentru a crea o lume mai bună.”

1. Pe calea către impact net zero

A. Neutralitatea emisiilor de carbon

HEINEKEN a anunțat recent ambiția de decarbonizare a producției sale, la nivel global, până în 2030 și a întregului lanț valoric până în 2040. Compania își propune ca toate locațiile sale de producție să devină neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, maximizând energia regenerabilă și eficiența energetică. Ca parte a acestui efort, compania își propune să-și reducă emisiile totale cu 30% până în 2030.

”De la orz la bar” și adoptând o abordare bazată pe știință, HEINEKEN se va concentra pe acțiuni concrete de reducere a amprentei sale de carbon, colaborând îndeaproape cu clienții, consumatorii și furnizorii.

Pentru a-și marca angajamentele, HEINEKEN se alătură alianțelor cu scopul de a impulsiona efortul colectiv. Compania este membră a Business Ambition pentru 1.5C, Race to Zero, Climate Pledge, precum și RE100.

b. Zero deșeuri

În ceea ce privește circularitatea, HEINEKEN se angajează să elimine trimiterea deșeurilor la depozitele de deșeuri, din cele 166 de unități de producție, până în 2025. Va accelera utilizarea ambalajelor returnabile și va continua să dezvolte ambalaje inovatoare, cum ar fi cele mai recente ambalaje reciclabile Green Grip din Marea Britanie, care înlocuiesc inelele de plastic de unică folosință folosite pentru baxurile de doze, ajutând la reducerea utilizării plasticului cu 500 de tone în fiecare an.

c. Impact pozitiv asupra apei

Apa este esențială pentru viață și critică pentru procesul de fabricare a berii. Prin urmare, apa a fost întotdeauna esențială pentru angajamentele de mediu ale HEINEKEN. Ca parte a obiectivelor globale pentru 2030, HEINEKEN își va reduce și mai mult consumul mediu de apă, la 2,6 hectolitri pe hectolitru (hl/hl) în zonele cu deficit de apă și 2,9 hl / hl la nivel mondial. De asemenea, compania își va echilibra în întregime resursele de apă utilizată, în zonele cu deficit de apă, așa cum face în Mexic, Spania, Egipt și Malaezia. De asemenea, va maximiza refolosirea și recircularea apei sale în zonele cu deficit de apă și va continua să colaboreze cu alți parteneri, prin intermediul fondurilor și alianțelor, pentru a sprijini sănătatea bazinelor hidrografice.

HEINEKEN a reîntors deja șase miliarde de litri de apă în comunități, prin diferite proiecte și are numeroase locații în zone cu deficit de apă, care sunt complet echilibrate. De asemenea, s-a alăturat recent lansării Coaliției Water Resilience a Global Compact din cadrul ONU, o inițiativă de industrie, ce își propune reducerea problemelor legate de deficitul de apă, până în 2050.

2. Pe calea către o companie și o lume incluzive, corecte și echitabile

  1. Cultivăm incluziunea și diversitatea

Angajamentele globale ale HEINEKEN pentru 2030 ridică ambițiile de sustenabilitate socială ale companiei, inclusiv atenția pe care o acordăm în continuare incluziunii și diversității.

În prezent, procentul de femei reprezentate în echipele de conducere din HEINEKEN s-a dublat față de acum un deceniu, însă rămân în continuare multe oportunități. Pentru prima dată, HEINEKEN stabilește extern un angajament de gen, pentru a crește gradul de reprezentare a femeilor în echipele de conducere, la 30% până în 2025 și 40% până în 2030, ca un pas către atingerea echilibrului de gen.

Până în 2023, cel puțin 65% din echipele de conducere din fiecare țară, din fiecare regiune, vor fi compuse din cetățeni regionali, cu scopul de a spori diversitatea culturală și reprezentarea conducerii locale. De asemenea, până în 2023, toți managerii din companie, din întreaga lume, vor fi instruiți în practici de conducere incluzive, adăugându-se la miile de colegi care au parcurs deja formarea.

Având scopul de a se asigura că toți cei peste 80.000 de angajați, la nivel global, au un sentiment de apartenență, HEINEKEN dezvoltă o comunitate de peste 100 de ambasadori ai incluziunii și diversității. Acești ambasadori, în strâns parteneriat cu echipele locale de conducere, ajută la pregătirea planurilor de acțiune care abordează provocările relevante la nivel local, pentru a asigura progresul continuu pe subiecte precum cultură, rasă, gen și nu numai.

În sprijinul angajamentelor sale de incluziune, HEINEKEN a semnat recent cea mai respectată cartă de incluziune LGBT + din Franța. În plus, cea mai mare organizație pentru drepturi civile LGBT + din America a recunoscut echipa HEINEKEN din Mexic cu o distincție de top pentru politici și practici incluzive.

b. Loc de muncă corect și sigur

HEINEKEN se angajează să plătească salarii egale pentru aceeași muncă, tuturor colegilor, indiferent de gen. Compania va evalua toate țările și va avea planuri de acțiune pentru orice eventuale lacune, până cel târziu în 2023.

Mai mult, folosind evaluări noi, personalizate, ale unor terțe părți, ca punct de referință, fiecare angajat va câștiga nu doar un salariu minim legal, ci mai degrabă un salariu echitabil, până cel târziu în 2023, mai ales în comunitățile cele mai vulnerabile.

Dincolo de angajații direcți ai HEINEKEN, compania își va continua munca pentru a asigura standarde de viață și de muncă echitabile pentru angajații terți și promotorii de mărci, în conformitate cu angajamentul său față de Coaliția pentru drepturile omului a Forumului Bunurilor de Consum și acțiunile de până acum.

Ca și în trecut, HEINEKEN își va continua și angajamentul puternic față de siguranță, drepturile omului și conduita în afaceri.

c. Impactul asupra comunităților

HEINEKEN stabilește inițiative de impact social pentru fiecare piață în care are operațiuni, susținând unul sau mai multe dintre obiectivele ONU de dezvoltare durabilă. De asemenea, va continua să sprijine fermierii mici, prin aprovizionarea cu ingrediente agricole în Africa, urmărind o creștere a volumului cu 50% până în 2025 față de 2020.

3. Pe calea către moderație, fără consum excesiv de alcool

A. Întotdeauna o alegere

Pentru HEINEKEN, Brew a Better World înseamnă, de asemenea, să le ofere consumatorilor posibilitatea de a alege, să manifeste transparență și toleranță zero pentru consumul dăunător de alcool.

Bazându-se pe succesul Heineken® 0.0, începând din 2020, HEINEKEN are peste 130 de opțiuni de mărci fără alcool. Compania va continua să investească în inovații pentru portofoliul său cu un conținut scăzut sau fără alcool, pentru a facilita accesul consumatorilor la astfel de opțiuni, în funcție de preferință și de ocazie. Până în 2023, compania se va asigura că două opțiuni fără alcool sunt disponibile pe majoritatea piețelor sale.

b. Abordarea consumului excesiv de alcool

În plus, HEINEKEN continuă să aibă un angajament ferm pentru combaterea consumului nociv de alcool. Acolo unde are operațiuni, HEINEKEN va continua să dezvolte parteneriate locale pentru a adresa provocarea reprezentată de consumul nociv de alcool, inclusiv a subiectelor precum prevenirea consumului de băuturi de către minori, consumul de băuturi alcoolice la volan, cât și consumul excesiv de alcool.

c. Promovarea unui consum moderat

HEINEKEN va folosi puterea și prezența operațională a mărcii sale emblematice și va utiliza 10% din bugetul de media al brandului Heineken® pentru campanii de promovare a consumului responsabil, pentru a-și îndeplini angajamentul de a ajunge la un miliard de oameni cu mesajele despre consum moderat, în fiecare an.

Despre HEINEKEN

HEINEKEN este compania producătoare de bere cu cea mai extinsă prezență din lume. Recunoscut pentru brandul Heineken®, Grupul are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere și cidru internaționale, regionale și locale. La nivel mondial, suntem prezenți în peste 70 de țări, iar cei peste 80.000 de colegi aduc la viață valorile companiei noastre: Pasiunea pentru calitate, Respectul pentru oameni și pentru planetă, Bucuria de a trăi.

În România, oferim un portofoliu divers de mărci de bere și cidru, majoritatea fiind produse în cele patru fabrici locale (din Constanța, Craiova, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc). Angajamentul nostru față de piața locală se reflectă nu doar prin diversitatea de branduri, ci și prin acțiunile noastre: avem peste 1.100 de angajați în România, ne aprovizionăm de la furnizori locali cu peste 70% din ingrediente și suntem dedicați agendei noastre de sustenabilitate, ’Brewing a Better World’.

Cele mai recente informații despre activitatea HEINEKEN România sunt disponibile pe www.heinekenromania.ro și pe  LinkedIn.