Fabricarea berii este un proces 100% natural iar berea Heineken® este produsă din cele mai pure ingrediente. Utilizăm numai apă, malț din orz, hamei și drojdie.

 

70% dintre ingredientele pe care le folosim în România pentru fabricarea berilor sunt achiziționate de la furnizori români.

 

Cum producem berea?

Orzul este supus procesului de maltificare (curățare, înmuiere, germinare și uscare), măcinat, amestecat cu apă și apoi încălzit. Pas cu pas, temperatura crește, astfel încât amidonul din orzul maltificat este transformat în zaharuri. După filtrare, rezultă mustul de malț, care este apoi adus la fierbere. În timpul procesului de fierbere, adaugăm hameiul. Folosirea exclusiv a florilor feminine ale plantei de hamei dă berii gustul său amar caracteristic și îmbunătățește capacitatea de conservare.

 

După fierberea mustului, următorul pas este fermentarea. În primul rând, mustul trebuie răcit la 8 grade Celsius. I se adaugă drojdia, iar procesul de transformare a zaharurilor în alcool și bioxid de carbon poate apoi să înceapă. Acest lucru are loc în tancurile de fermentare speciale, unde berea rămâne câteva zile, rezultând berea tânără. Berea tânără este răcită si pompată în tancurile de maturare. Unul dintre obiectivele acestui proces de maturare este de a îmbunătăți gustul și claritatea berii și de o ajuta să se păstreze mai mult timp. După terminarea maturării, urmează filtrarea berii. Apoi berea cu gust deosebit și aspect limpede este îmbuteliată în sticle, doze, PET sau butoaie. Umplerea și îmbutelierea sunt automatizate, pentru a asigura cele mai stricte condiții de igienă.

 

1 infografic mare